تشریح فعالیت‌های کانون‌های مساجد البرز در برنامه رادیویی «پاتوق هنر»/ تحقق جهاد تبیین مهمترین چشم‌انداز ستاد فهما است
تشريح فعاليت‌هاي کانون‌هاي مساجد البرز در برنامه راديويي «پاتوق هنر»/ تحقق جهاد تبيين مهمترين چشم‌انداز ستاد فهما است
مدیر ستاد فهما استان البرز در برنامه رادیویی «پاتوق هنر»؛

تشریح فعالیت‌های کانون‌های مساجد البرز در برنامه رادیویی «پاتوق هنر»/ تحقق جهاد تبیین مهمترین چشم‌انداز ستاد فهما است

حجت الاسلام «کاظم شکري» در برنامه «پاتوق هنر» از راديو البرز با اشاره به فعاليت‌هاي متنوع کانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد استان البرز، تحقق جهاد تبيين را به عنوان چشم‌آنداز اصلي برنامه‌هاي اين مجموعه نام برد.
شناسه خبر : 36112 تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ زمان انتشار : ۱۴:۱۰

به گزارش ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، حجت الاسلام «کاظم شکری» مدیر ستاد فهما استان البرز به مناسبت 18 اسفند سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد استان که امسال مقارن با اعیاد شعبانیه بود؛ با حضور در برنامه رادیویی «پاتوق هنر» مجله خبری فرهنگی هنری رادیو البرز به تشریح تشریح فعالیت‌های کانون‌های مساجد استان در راستای تحقق جهاد تبیین و بیانیه گام دوم انقلاب پرداخت.

در ادامه منتخبی از فرازهای مطرح در این گفت وگوی رادیویی را می خوانید:

حجت الاسلام «کاظم شکری» در ابتدای این برنامه رادیویی با اشاره به روند شکل‌گیری ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور اظهار کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی در 18 اسفند سال 1371 با هدف احیای نقش واقعی فرهنگ و هنر مساجد، تشکیلاتی را در مساجد به نام ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور شکل داد که بحث هدایت، تربیت و رشد نیروهای  متعهد مسجدی مهمترین هدف فعالیت هایی آن بود و هست.


مدیر ستاد فهما استان البرز با اشاره به تحقق اهداف ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور طی سال‌های اخیر افزود: از ابتدای تاسیس ستاد فعالیت های مختلفی صورت پذیرفته که منشا اثر بودند؛ ما در استان البرز 396 کانون فرهنگی هنری در مساجد داریم؛ از سوی دیگر در سطح استان اگر آمار مساجد  750 باب باشد؛ در بیش از نیمی از مساجد سطح استان کانون فرهنگی هنری تاسیس شده است. از سوی دیگر بر اساس ماموریتی که در برنامه پنجم توسعه به ما ابلاغ شده بود امکان تاسیس کانون فرهنگی هنری در شهرها و روستاهایی که جمعیت بالای هزار نفر داشتند را داریم.



وی در بخش دیگری از مباحث خود در مورد کارکرد متنوع مساجد از صدر اسلام تاکنون اظهار کرد: مسجد همواره محل رجوع مردم بوده است و مشکلات مختلف اعم از مسایل اجتماعی، حقوقی و قضایی در مسجد رسیدگی می شد؛ ما نیز سعی کرده ایم تا در کانون های مساجد همین رویه را در قالب فعالیت های مسجدی ترویج کنیم.



مدیر ستاد فهما استان البرز تصریح کرد: از جمله فعالیت هایی که در سطح ستاد فهما اجرایی می شود، پیوست هنر در فعالیت ها است چراکه این مقوله در مساجد عموما مغفول مانده است، در نتیجه ما در قالب اجرای سرود، تئاتر و برنامه های متناسب با فضای مسجد که موضوعات دینی دارند، سعی می‌کنیم این مولفه را در مسجد فعال کنیم.



حجت الاسلام شکری گفت: ستاد فهما استان البرز در طول سه سال گذشته با تفاهم نامه هایی که با ارگان‌ها، ادارات و سازمان‌های مختلف با هدف افزایش همکاری و مشارکت ها داشته است، موفق به گسترش فعالیت های مسجدی به صورت تخصصی شده است. برای مثال در عرصه هنر 20 گروه سرود و 20 گروه نمایش تازه‌تاسیس داریم که با تفاهم نامه های یاد شده تلاش می کنیم در راستای تقویت فعالیت های آنها گام برداریم.



وی ادامه داد: امسال در راستای گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی همایشی با عنوان «انقلاب به روایت هنر» در سطح استان البرز برگزار کردیم و از هنرمندان فعال در عرصه هنر در طول چهار دهه اخیر در سطح استان تجلیل داشتیم. 

مدیر ستاد فهما استان البرز در بخش دیگری از مباحث خود درباره تعامل و ارتباط این مجموعه با نهادهای مختلف اظهار کرد: با توجه به اینکه ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت دارد، در نتیجه ستاد فهمای البرز نیز با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تعامل گسترده و ارتباط وثیقی دارد . با تغییر و تحولاتی که در دولت سیزدهم به منصه ظهور رسیده شاهد تحقق اتفاقا خوبی در عرصه فرهنگ هستیم؛ ضمن اینکه شاهد شکل گیری رویکرد تاثیرگذاری نسبت به کانون های فرهنگی هنری مساجد استان در این ایام بوده ایم.



حجت الاسلام شکری تصریح کرد: پیوند هنر با مسجد از مهمترین محورهای فعالیتی کانون های مساجد است که در این راستا تلاش می کنیم بتوانیم با زبان هنر مردم را جذب کنیم، در این راستا رویکرد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز قبال تقدیر است؛ همچنین ما با 13 نهاد فرهنگی در سطح استان هر 15 روز یک بار نشست صمیمانه ای با هدف پیشبرد فعالیت ها و همچنین جلوگیری از اقدامات موازی برگزار می کنیم.

 

وی در ادامه و در پاسخ به پرسشی در مورد ساعات و زمان فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد و محل فعالیت آنها اظهار کرد: برای پاسخ به این پرسش، پیشنهاد من به همه شنوندگان رادیو البرز این است که به سامانه بچه های مسجد مراجعه کنند، اگر در نقطه ای از کشور باشید و واژه بچه های مسجد را تایپ کنید این سامانه به صورت آنلاین و برخط کلیه اطلاعات مربوط به فعالیت بیش از 26 هزار کانون فرهنگی هنری در مساجد کشور را به نمایش می گذارد.

حجت الاسلام شکری در ادامه به جایگاه رفیع مسجد در ساحت دین مبین اسلامی اشاره کرد و گفت: اولین جایگاهی که روی زمین ساخته شد مسجد بود. از سوی دیگر در شکل گیری بسیاری از وقایع مساجد اثرگذار بودند از جمله در انقلاب اسلامی ایران؛ امام راحل فرمودند: «ما انقلاب کردیم که مساجد را آباد کنیم». بنابراین اگر ما بتوانیم مساجد را آباد کنیم شاید به راحتی بسیاری از مشکلات مرتفع شوند.


مدیر ستاد فهما استان البرز تصریح کرد: با توجه به آنچه که مطرح شد، از مردمی که صدای ما را می شنوند تقاضا دارم به مساجد بروند و از نزدیک شاهد فعالیت ها و عملکرد کانون های فرهنگی هنری قرار بگیرند. به یاد دارم که دو سال قبل تنی چند از مدیران ارشد استان از فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد البرز بازدید کردند و از سطح فعالیت ها شگفت زده شده بودند.


وی در ادامه به فعالیت های ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان البرز در عرصه مواسات و همدلی اشاره کرد و گفت: با شیوع کرونا اقدامات مختلفی داشتیم که از جمله آنها می توان به برگزاری 17 مرحله ای رزمایش مواسات اشاره داشت که طی آن بیش از 20 هزار کیلوگرم گوشت گوسفندی، بیش از 40 هزار بسته کمک معیشتی میان خانواده های کم برخوردار و آُیب دیده از ویروس کرونا توزیع شد.



مدیر ستاد فهما استان البرز تصریح کرد: همچنین با توجه به گستردگی فعالیت های کانون مساجد و ایجاد زیرساختارهای مستحکم تصریح کرد: با ایجاد یک تفاهم نامه همکاری مشترک با کمیته امداد امام خمینی(ره) برای پنج هزار مدد جوی نیازمند طرح استعداد یابی و برنامه ریزی هدفمند در سه فاز طراحی شد که هم اکنون دو فاز آن را به پایان رسانده ایم؛ فاز اول ایجاد فراخوان و ایجاد یک بانک اطلاعاتی مطمئن، منسجم و یکپارچه و دقیق بود که در آن اطلاعات جامعی جمع آوری شد.


وی ادامه داد: همچنین در فاز دوم این طرح استعداد یابی ثبت نام و کشف استعدادهای دانش آموزان مددجوی کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان البرز در 14 رشته و شاخصه در دست اقدام قرار گرفت و ثبت نام اولیه صورت پذیرفت که در مهم در رشته های نظیری، هنری، ورزش های انفرادی و تیمی محقق شد.